Leedu ostab Rootsilt 45 miljoni euro eest õhutõrjerakette (1)

BNS
Copy
Õhutõrjesüsteem RBS-70. Foto on illustreeriv.
Õhutõrjesüsteem RBS-70. Foto on illustreeriv. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Leedu kaitseressursside amet sõlmis täna Rootsi ettevõttega 45 miljoni euro suuruse lepingu rakettide ostmiseks õhutõrjesüsteemide tarvis, teatas Leedu kaitseministeerium

Leping sõlmiti ettevõttega SAAB Dynamics AB rakettide Bolide ja MK-2 ostmiseks kaasaskantava õhutõrjesüsteemi RBS-70 (MANPADS) jaoks. Need raketid tagavad õhutõrje ülesannete tõhusama täitmise.

RBS-70 MANPADS on Leedu relvajõudude õhutõrjepataljoni relvastuses.

See väikese ulatusega süsteem valiti eriti lihtsa hoolduse, mobiilsuse ning vastupidavuse tõttu mehaanilistele ja elektromagnetilistele häiretele.

Raketid MK-2 lendavad kuni nelja kilomeetri kõrgusele ja seitsme kilomeetri kaugusele ning neid kasutab rohkem kui üks NATO riik, seisab saatkonna pressiteates. Uue põlvkonna Bolide raketid on rakettide MK-2 täiustatud versioon, sellel on uus mootor, mis suurendab raketi kiirust, manööverdusvõimet, lennukõrgust ja kaugust.

Kaitseminister Arvydas Anušauskas ütles, et kaitserahastuse suurenemisega tekib võimalus osta rohkem ja paremaid relvi ning tagada Leedu relvajõudude parem valmisolek.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles