Sunakil on 100 konservatiivse rahvasaadiku toetus parteijuhi kohale

Copy
Hetkeseisuga enim konservatiividest parlamendiliikmeid enda selja taha kogunud endine rahandusminister Rishi Sunak oma Londoni kodu ees reedel, 21. oktoobril.
Hetkeseisuga enim konservatiividest parlamendiliikmeid enda selja taha kogunud endine rahandusminister Rishi Sunak oma Londoni kodu ees reedel, 21. oktoobril. Foto: Beresford Hodge / AP / SCANPIX

Suurbritannia endine rahandusminister Rishi Sunak jõudis reede hilisõhtul saja toetusallkirjani, mida läheb vaja oma kandidatuuri üles seadmiseks Konservatiivse Partei juhi valimisteks, ütlesid ta toetajad.

«Mul on au olla 100. tooride parlamendiliige, et toetada #Ready4Rishi,» ütles kogenud poliitik Tobias Ellwood Twitteris viitega Sunaki kampaania teemaviitele.

Teisedki Sunaki toetajad ütlesid, et ta on saanud kokku vajalikud toetusallkirjad.

Konservatiivse Partei uue juhi valimised on päevakorral seetõttu, et neljapäeval teatas oma tagasiastumisest nii parteijuhi kui ka peaministri ametist Liz Truss.

Sunakist saab automaatselt parteijuht ja peaminister, kui tema võimalikud oponendid ekskaitseminister Penny Mordaunt ja eelmine valitsusjuht Boris Johnson ei suuda esmaspäeva pärastlõunaks tagada endale vähemalt sadat toorist parlamendiliikme allkirja.

Kokku on parlamendi alamkojas 357 konservatiivset rahvasaadikut, mistõttu on matemaatiliselt võimalik seada üles kolm kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles