VIDEO ⟩ Prigožin jätkab rinde lappimist vangidega: «Meiega kaasa tulles ei ole tagasiteed!» (3)

Postimees
Copy
Vene mobiliseeritud väljaõppekeskuses. Foto on illustratiivne.
Vene mobiliseeritud väljaõppekeskuses. Foto on illustratiivne. Foto: ARKADY BUDNITSKY / EPA / Scanpix

Vene erasõjafirma Wagneri juht Jevgeni Prigožin jätkab vangide värbamiskampaaniat ka osalise mobilisatsiooni ajal, seekord ilmus ta Jekaterinburgi vanglasse.

Pärast Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse on Kremliga seotud erasõjafirma Wagner Grupi ja Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) esindajad pakkunud vangidele paigutamist lahinguväljale Ukrainas või tööd okupeeritud Ukraina territooriumide taastamisel ja demineerimisel.

«Need, kes vestlusele tulevad ja peale seda otsustavad, et on kahtlusi - siis ei pea [rindele] minema. Meil on vaja ainult neid, kes on kindlad, et nad tahavad võidelda. Kellele meeldib [võidelda], kes vajab seda. Kelle [füüsiline] vorm seda võimaldab.»

«Kui te tulete politseisse, sest muutsite oma meelt, siis ma ütlen teile, et ma austan seda. Ei ole midagi häbeneda. See ei ole argpükslikkus, see on teadlik otsus. Aga kui te tulete meiega kaasa, siis ei ole tagasiteed. Keegi ei tule siia [vangla]tsooni tagasi.»

Wagner on värvanud umbes 10 000 Venemaa vangi, sealhulgas süüdimõistetud kannibali, ütles vanglaid jälgiva MTÜ Russia Behind Bars juht Olga Romanova eelmisel kuul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles