Iraani kindral soovitas Euroopa Liidule osta tema varade eest talveks sütt (3)

Copy
Tuletõrjujad päästetöödel pärast Iraanist pärit droonidega Kiievis korraldatud rünnakut.
Tuletõrjujad päästetöödel pärast Iraanist pärit droonidega Kiievis korraldatud rünnakut. Foto: Roman Hrytsyna/AP/Scanpix

Iraani relvajõudude staabiülem kindralmajor Mohammad Bagheri, kelle suhtes Euroopa Liit kehtestas Venemaale droonide tarnimise eest sanktsioonid, soovitas blokil kasutada tema varasid talveks söe ostmiseks.

Seoses väidetava droonide tarnimisega Iraanist Venemaale panid EL ja Suurbritannia sanktsioonide alla lisaks Bagherile veel kaks kõrget Iraani sõjaväelast.

«Neil on luba tuvastada ja konfiskeerida kõik kindralmajor Mohammad Hossein Bagheri varad kogu maailma pankades ning kasutada neid eurooplastele söe ostmiseks, sest ees on raske talv,» ironiseeris Bagheri Iraani ajakirjanduse teatel.

Bagheri nimetas ELi sanktsioone samasuguseks veaks, nagu tegid Ühendriigid, kes kehtestasid tema suhtes sanktsioonid 2019. aastal.

Kiiev ja lääneliitlased süüdistavad Venemaad Iraani droonide kasutamises Ukraina ründamiseks. Teheran eitab, et on tarninud Moskvale sõjas kasutamiseks relvi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles