ÜLEVAADE Venemaa jutud räpasest pommist võivad viidata tuumaohu kasvule Ukrainas (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Naine möödub eile Venemaa vägede rünnakus purustatud hoonest Donetski oblastis Družkivkas. 
Naine möödub eile Venemaa vägede rünnakus purustatud hoonest Donetski oblastis Družkivkas. Foto: Andri Andrijenko/AP/Scanpix

Kreml kordas eile taas alusetuid väiteid Ukraina plaanist kasutada radioaktiivset ainet sisaldavat nn räpast pommi, mis lääne ekspertide arvates võib viidata tuumaohu kasvule või vähemasti sellele, et Venemaa kavandab mingit laadi eskalatsiooni.

Kuigi Ukraina ja lääneriigid on tõrjunud Moskva juttu räpase pommi valmistamisest, nimetades seda Venemaa potentsiaalseks katseks korraldada libaoperatsioon, kus kasutatakse kas ise seesugust relva või selle kattevarjus konventsionaalset tuumarelva, kordas Kremli kõneisik Dmitri Peskov eile varasemaid väiteid. «Meil on infot, mis viitab, et Ukraina valmistab ette sellist terroristlikku sabotaaži ja me jätkame jõuliselt oma vaatekoha edastamist maailma avalikkusele,» lausus Peskov.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu edastas sama sõnumit eile Hiina ja India kolleegile, vahendas AFP. Pühapäeval oli ta väitnud seda ka NATO tuumariikide kaitseministritele, kes nimetasid Šoigu sõnu ühisavalduses desinformatsiooniks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles