Riho Terras: Venemaal on tekkinud ebakõlad armee ja palgaarmee vahel (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sõjastuudio: Riho Terras.
Sõjastuudio: Riho Terras. Foto: Tairo Lutter

Eurosaadik Riho Terras (Isamaa) rääkis «Terevisioonis», et Ukraina sõda tegelikult kestab juba kaheksa aastat, kuid praegu ei näe ta rindel muutust tulemas. Ainult siis tuleb muutus, kui kas Venemaal või Ukrainal on relvastuses kõvemad ressursid. 

Terras meenutas, et sõda kestab juba kaheksa aastat. «Selles sõjas on muutused keerulised tulema,» lausus Terras. Tema sõnul ilm kindlasti mõjutab sõjakäiku. «Täna on juba alanud vihmaperiood, seal on raske liikuda. Kui ma käisin Ukrainas, siis tabasin end mõttelt, et teid ei ole, on vaid suunad, kuhu liikuda,» kirjledas Terras. 

«On näha, et Venemaa valmistub pikaajaliseks sõjaks,» märkis Terras. «Talve eripära on, et on külm ja võidab see, kellel on parem varustus. Aga ma ei näe suurt muutust tulemas. Venemaal ei ole jõudu olukorda oluliselt muuta,» lausus Terras. Näiteks on märgata, et Venemaa valmistub Hersonis linnalahinguteks. Terrase sõnul on see selline taktika, mille käigus linn hävineb täielikult. 

Kui vaadata rinnet, siis praeguseks kõigub rinde piir mõlemal suunal: kord on üks edukas, kord teine. «Venemaal on tekkinud ebakõlad armee ja palgaarmee vahel. Pinge on sees, keegi peab süüdi jääma ja ilmselt Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu tehakse süüdi,» märkis Terras. 

Terras selgitas ka, et Euroopas armeed võitlevad oma relvastuse hoidmise eest. «Mina sellest väga hästi aru ei saa. Ma arvan, et tuleks anda. Näiteks prantslased on üsna palju andnud, kuid nad lihtsalt ei räägi sellest,» rääkis Terras. 

«Sõjakäigu otsustab see, kellel on parem tagala, kõvemad ressursid ja rohkem tahet,» toonitas eurosaadik. 

Kui pikaks see sõda venib? «Venemaa diplomaatia üritab Ukrainat suruda läbirääkimiste laua taha. Venelased tahavad seda arutelu. Kogu see räpase pommiga ähvardamine... Kui seda pidevalt rääkida ja kõikidele helistada, siis lõpuks mõni jääb uskuma. Selle propagandaga tuleb kindlasti võidelda,» vastas Terras ja lisas, et ta ei oska öelda, kaua sõda veel kestab. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles