Rootsi viib läbi Nord Streami kuriteopaiga täiendava uurimise (1)

Copy
Taani sõjalaev Nord Streami lekkimiskoha lähedal. Foto on illustratiivne.
Taani sõjalaev Nord Streami lekkimiskoha lähedal. Foto on illustratiivne. Foto: Taani kaitseministeerium / Reuters / Scanpix

Rootsi prokuratuur teatas täna, et nad viivad läbi Nord Streami gaasitoru lekete täiendava kuriteopaiga uurimise.

«Me otsustasime viia koos julgeolekuteenistusega (Säpo) läbi rea täiendavaid kuriteopaiga uurimisi,» ütles riigiprokurör Mats Ljungqvist.

Rootsi relvajõud aitavad uurimist läbi viia, lisas ta, kuid ei täpsustanud, mida otsitakse.

Kaks Nord Streami torujuhet sai kannatada septembri lõpus kärgatanud plahvatustes, mis tõid kaasa neli leket. Lekked olid rahvusvahelistes vetes, kuid kaks neist jäi Taani majandusvööndisse ja kaks Rootsi omasse.

Oktoobri algul teatas Rootsi prokuratuur, et nad on lekkekohtade veealuste uurimise tulemusena leidnud asitõendeid, mis toetavad sabotaažikahtlust.

Selle nädala algul teatasid nii Rootsi merevägi kui Nord Stream AG omanik, et viivad plahvatuskohtades läbi oma uuringud.

Mereväe pressiesindaja Jimmie Adamsson kinnitas, et sündmuspaigal on sukeldumisoperatsioonidele spetsialiseerunud laev ja et nad toetavad prokuratuuri uut uurimist, kuid see ei ole seotud nende enda nädala alguses ette võetud uuringutega.

Nord Stream AG, millest enamus kuulub Vene Gazpromile, ütles eile, et torujuhtme purunemise kohta Rootsi majandustsoonis saabus nende erivarustusega laev.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles