Obama: USA vahevalimistel on kaalul demokraatia (2)

Copy
USA ekspresident Barack Obama.
USA ekspresident Barack Obama. Foto: Elijah Nouvelage/AFP/Scanpix

USA ekspresident Barack Obama ütles eile kampaaniaüritusel, et Ühendriikide novembrikuistel vahevalimistel on kaalul demokraatia ning kõik peavad tulema häält andma, et takistada vandenõuteoreetikute pääsemist võimuhoobade juurde.

«Ei piisa sellest, kui valime demokraadid riigi etteotsa,» ütles Obama kampaaniaüritusel Georgia osariigis. «Peame valima head inimesed võimule ka kohalikul tasandil.»

«Üle riigi kandideerivad ametitesse, mis hakkavad juhtima järgmisi valimisi, isikud, kes üritasid õõnestada meie demokraatiat. Ja kui nad võidavad, ei tea keegi, mis edasi saab,» lausus ta.

Alates ametiaja lõpust võrdlemisi madalat profiili hoidnud Obama oli aukülaline demokraatide kampaaniaüritusel Georgia osariigis, kus käivad äärmiselt tasavägised senati- ja kubernerivalimised.

Senatisse kandideerib tagasi demokraat Raphael Warnock, kes oli esimene selles lõunaosariigis senaatoriks valitud mustanahaline. Tema vastaskandidaati Herschel Walkerit toetab Donald Trump.

Kubernerivalimistel lähevad vastamisi vabariiklane Brian Kemp ja mõjuvõimas demokraat Stacey Abrams.

Vahevalimistel otsustatakse, kumb partei saab kontrolli USA senati üle. Samuti valitakse mitmes osariigis kohaliku tasandi ametnikke, sealhulgas kubernere.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles