Venemaa süüdistab Nord Streami plahvatustes Briti sõjaväge (9)

Copy
Nord Stream 1 gaasileke 28. septembril, 2022.
Nord Stream 1 gaasileke 28. septembril, 2022. Foto: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

Vene kaitseministeerium väitis täna, et Nord Streami torujuhtmete plahvatustega on seotud Briti sõjaväe spetsialistid, kes väidetavalt aitasid Ukrainal korraldada ka droonirünnaku Moskva Musta mere laevastiku vastu.

«Selle Briti mereväe üksuse liikmed aitasid ette valmistada, varustada ja ellu viia 26. septembril Läänemerel aset leidnud terrorirünnakut, milles plahvatasid Nord Stream 1 ja 2 gaasitorud,» väitis Vene kaitseministeerium avalduses.

Kreml ei esitanud selle väite toetuseks tõendeid. 

JEF (ühised ekspeditsioonijõud), kuhu kuuluvad Taani, Eesti, Soome, Island, Läti, Leedu, Holland, Norra, Rootsi ja Ühendkuningriik, kohtusid hiljuti, et arutada  «jultunud ja vastutustundetuid rünnakuid kriitilise tähtsusega tsiviilinfrastruktuuri vastu», lisades, et «JEF mõistab sabotaaži Läänemerel karmilt hukka.»

«Et juhtida tähelepanu kõrvale oma katastroofilisest käitumisest Ukraina ebaseadusliku sissetungi puhul, kasutab Venemaa kaitseministeerium eepilise ulatusega valeväiteid,» ütles Suurbritannia kaitseministeeriumi pressiesindaja täna.

«See viimane väljamõeldud lugu, ütleb rohkem Venemaa valitsuses toimuvate vaidluste, kui lääne kohta,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles