President: Somaalia plahvatustes hukkus sadakond inimest

Copy
Somaalia politseinikud. Pilt on illustreeriv.
Somaalia politseinikud. Pilt on illustreeriv. Foto: Feisal Omar / REUTERS / Scanpix

Laupäevastes autopommiplahvatustes Somaalia pealinnas Muqdishos haridusministeeriumi hoone juures sai viimastel andmetel surma sadakond inimest, ütles Somaalia president Hassan Sheikh Mohamud pühapäeval.

«Praeguse seisuga on hukkunud sada ja vigastatud 300 inimest, nii hukkunute kui ka haavatute arv ilmselt kasvab,» ütles rünnakupaika külastanud president.

Lõhkeainet täis auto rammis ministeeriumi kompleksi, paar minutit hiljem toimus lähikonnas ka teine plahvatus, samuti oli kuulda tulistamist.

Rünnakut ei ole keegi veel omaks võtnud, kuid äärmusrühmitus Al-Shabaab on pidanud ohvriterohket ülestõusu Somaalia hapra keskvõimu vastu juba umbes 15 aastat. Läinud nädalal võttis rühmitus omaks rünnaku hotellile Kismayo sadamalinnas, kus hukkus üheksa ja sai viga 47 inimest.

Laupäevased autopommirünnakud toimusid ajal, mil president, peaminister ja teised kõrged ametnikud arutasid võitlust äärmusluse, eelkõige Al-Shabaabi vastu. Ühtlasi möödus viis aastat päevast, mil täpselt samas kohas sai võimsas plahvatuses surma üle 500 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles