INTERVJUU Kasjanov: Putini režiimi häving on vältimatu ja see saab ilmselgeks juba tuleval aastal

Ivan Skrjabin
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Opositsioonipoliitik ja endine Venemaa peaminister Mihhail Kasjanov (keskel) osalemas Boriss Nemtsovi mälestusüritusel Moskvas 2019. aastal.
Opositsioonipoliitik ja endine Venemaa peaminister Mihhail Kasjanov (keskel) osalemas Boriss Nemtsovi mälestusüritusel Moskvas 2019. aastal. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Vladimir Putini esimene peaminister aastatel 2000–2004 Mihhail Kasjanov on veendunud, et Kremli katsed saavutada edu sõjas Ukraina vastu on määratud läbikukkumisele, ükskõik kui raske talv Euroopat ees ka ei oota. Eksklusiivses intervjuus Rus.Postimehele analüüsis poliitik, kes on aastaid opositsioonis olnud, diktaatori vallapäästetud sõja tagajärgi.

Mihhail Mihhailovitš, üha sagedamini kõlavad avalikkuses üleskutsed läbirääkimisteks Ukraina ja Venemaa liidrite vahel. Recep Tayyip Erdoğan rääkis sellest eelmisel nädalal korduvalt. Veidi varem teatas Emmanuel Macron, et Volodõmõr Zelenskõil tuleks läbirääkimiste laua taha istuda. Elon Musk ütleb mingeid asju, mis kõiki hämmastavad. Kas selliseid läbirääkimisi on tõepoolest vaja?

Mina pean õigeks vaba maailma seisukohta. Vaba maailm ihkab Ukraina võitu. Mina, Venemaa demokraatlikud jõud, kõik normaalsed venemaalased, ma pean silmas neid, kes püüavad analüüsida, me kõik muidugi mõistame, et see agressioon on täiesti alusetu ja igasuguse põhjuseta. Jätkub tuhandete inimeste tapmine. Ja see on juba inimkonna tragöödia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles