Vene okupandid on suunanud suurema tähelepanu Donetski lääneservale ja sellest lõuna poole, kus pingutavad rünnakutega Avdijivka tiibamiseks läänest ja Vuhledari piirkonnas. Bahmutis on Vene sõdurite ind pisut vähendatud, mujal on nad kaitses, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva ülevaates.

Luhanski oblasti põhjaosas jätkub ukrainlaste surve Svatove piirkonnale. Vene väed on alustanud sildade õhkimisega – üks sild on õhitud Krasnoritšenskes, mis on Svatove-Kreminna teest idas. Ilmselt kardetakse Ukraina tormilist läbimurret ning üritatakse seda igati takistada.

Luhanski oblasti sõjaadministratsiooni juhi sõnul on selles piirkonnas mineeritud kõik, mis vähegi võimalik. Üks taustafakt vabastatud Harkivi territooriumilt – demineerijate sõnul läheb varem okupeeritud alade miinidest puhastamisega aega võib-olla kümneid aastaid. Aastatest räägiti ka Kiievi oblastis, aga Harkivi kandis kestis okupatsioon ju palju pikemalt ning miine ja mürske on kordades rohkem.

Bahmutis on okupantide ind Majorske tapatalgute järel pisut lahtunud. Järelikult oli ikka korralik tabamus ja võitlusvõimelisi vange on oluliselt vähemaks jäänud. Ajutiste taandumiste hulgas oli ilmselt mingi lõik Spirne küla kandis, mis asub Bahmutist kaugemal kirdes.

Kommentaarid (1)
Copy