Venemaa asendab mobilisatsiooni «korralise väeteenistusse kutsumisega» (1)

Copy
Moskva tänavanäitus "Igavese Vene südamega kangelased".
Moskva tänavanäitus "Igavese Vene südamega kangelased". Foto: YURI KOCHETKOV / EPA / SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium teatas täna, et osalise mobilisatsiooni raames reservist teenistusse kutsumine on lõppenud ja sõjaväekutsete kohaletoimetamine peatatakse.

«Vene Föderatsiooni Relvajõudude Peastaap saatis Vene Föderatsiooni kaitseministri armeekindral Sergei Šoigu nimel sõjaväeringkondade ülematele ja Põhjalaevastiku ülemale juhised anda aru osaliste mobilisatsioonimeetmete lõpetamisest 1. novembriks,» seisis ministeeriumi avalduses.

Selle kohaselt on peatatud kõik sõjakomissariaatide ja Venemaa täitevvõimuorganite tegevused seoses reservis olevate kodanike ajateenistusse kutsumisega.

«Kutsete ettevalmistamine ja kättetoimetamine peatatakse,» rõhutatakse teates.

Kõik osalise mobilisatsiooniga seotud sõjakomissariaatide töötajad saavad alates tänasest naasta tavarežiimile.

«Sõjakomissariaatide töö Vene Föderatsiooni relvajõududesse värbamisel korraldatakse tulevikus ainult vabatahtlike ja kandidaatide vastuvõtmisega lepingu alusel ajateenistusse,» teatas ministeerium.

Teatavasti on Venemaal osalist mobilisatsiooni läbi viidud alates 21. septembrist.

Šoigu sõnul on Ukrainasse rindele saadetud umbes 82 000 mobiliseeritud reservväelast ning veel umbes 218 000 viibib väljaõppekeskustes või polügoonidel.

Venemaal algab 1. novembrist sügisene vastuvõtt armeesse.

Kiirväeteenistusse (üks aasta) suunatakse sügisese valikuga 120 000 värvatut.

Venemaa kindralstaabi teatel võetakse ajateenijaid vastu ka ebaseaduslikult annekteeritud Donetski ja Luhanski isehakanud rahvavabariikidest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles