Lõuna-Korea siseminister palus seoses Souli ohvriterohke halloween'i õnnetusega vabandust

Copy
Sise- ja julgeolekuminister Lee Sang-min kummardab vabandamise märgiks rahvusassamblee sise- ja julgeolekukomisjoni plenaaristungil.
Sise- ja julgeolekuminister Lee Sang-min kummardab vabandamise märgiks rahvusassamblee sise- ja julgeolekukomisjoni plenaaristungil. Foto: YONHAP / EPA / Scanpix

Lõuna-Korea siseminister vabandas täna seoses ohvriterohke tunglemisega halloween'i pidustustel pealinnas Soulis, kus sai surma 156 inimest. Tegemist on esimese kõrge ametnikuga, kes on vabandanud pärast riigi ajaloo üht suurimat õnnetust.

«Soovin kasutada võimalust, et väljendada oma siirast vabandust avalikkusele kui inimeste ohutuse eest vastutav minister selle õnnetuse puhul,» ütles Lee Sang-min, enne kui kummardas seadusandjate ja ajakirjanike kaamerate ees.

Veidi varem teisipäeval ütles Lõuna-Korea politseiülem Yoon Hee-keun, et politseinikud olid saanud mitu teadet kohesest võimalikust ohust enne ohvriterohket tunglemist ning et olukorrale reageerimine oli ebapiisav.

Politsei teadis, et «suur inimsumm oli kogunenud, isegi enne õnnetuse juhtumist, viidates kohesele ohule», ütles riigipolitsei ülem.

Ta lisas, et viis, kuidas seda teavet edasi käsitleti, oli ebapiisav.

Soulis sai laupäeval aset leidnud õnnetuses surma 156 ja kannatada umbes 150 inimest, kui Itaewoni linnaosa kitsastel tänavatel puhkes tunglemine halloween'i pidustuste ajal. Hukkunute seas oli vähemalt 19 välismaalast.

President Yoon Suk-yeol kuulutas pühapäeval välja leina ning ütles, et valitsus tasub surmasaanute matuste ja kannatanute ravikulud.

Kohaliku meedia andmetel pidutses Itaewonis umbes 100 000 inimest, enamik neist teismelised ja 20ndates eluaastates.

Itaewon on tuntud meelelahutuspiirkond ja menukas ka halloween'i tähistajate seas. Kohalik meedia vahendas, et tragöödiani viinud tunglemine puhkes, kui rahvamass hakkas tormama baari poole, kus olevat nähtud üht kuulsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles