Vene vägedel pole õnnestunud Vuhledarist lõunas Pavlivka vallutamine, nagu nad ise ka pärast kahepäevast praalimist tunnistasid. Ebaõnnestudes rindel, korraldas terroristlik režiim eile taas raketilööke, kahjustades energiataristut üle kogu Ukraina, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Venemaa juhtkond püüab Ukrainat mõjutada terroristlike võtetega, nagu tsiviilinfrastruktuuri hävitamine massiivsete raketilöökidega enne talvekülmade tulekut. Seekord tulistati Ukraina poole 55 tiibraketti ja neile lisaks veel S-300 modifitseeritud õhutõrjeraketid, mida kasutatakse lühikestel distantsidel maapealsete sihtmärkide pihta, ning mõned Iraani õhumopeedid.

Tiibrakettidest lasi Ukraina õhukaitse alla 44, kuid ülejäänutest osa jõudis sihtmärkideni ja koos teiste vahenditega suudeti kahjustada ligi paarikümmet taristuobjekti üle kogu Ukraina. Muu hulgas kolm suurt hüdroelektrijaama Dnepri ja Dnestri jõel, lisaks veevarustusobjekte, nii et Harkivis ja Kiievis olid veekatkestused. Õhtuks polnud Harkivis piisavalt energiavõimsust ka keskküttekatlamajade käivitamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy