Kremli agressiooni­sõda röövis Vene seksuaal­vähemuste kogu­konnalt eluliselt tähtsa välisabi

Copy
Venemaa presidenti Vladimir Putinit vikerkaarelipu taustal kujutavas särgis mees tänavu Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas seksuaalvähemuste marsil.
Venemaa presidenti Vladimir Putinit vikerkaarelipu taustal kujutavas särgis mees tänavu Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas seksuaalvähemuste marsil. Foto: Nardus Engelbrecht/AP/Scanpix

Venemaa režiim on leidnud seksuaal- ja soovähemustes vaenlase, keda on kerge pitsitada, ning pärast kallaletungi Ukrainale kaotasid niigi haavatavat kogukonda esindavad ühendused neid seni vee peal hoidnud abi välismaalt.

«Traditsioonilised pereväärtused on eduka arengu kõige olulisem alustala ja võti nii praegu kui ka tulevikus,» kuulutas Venemaa president Vladimir Putin aasta tagasi Euraasia Naiste Foorumil Peterburis.

Ideaal heteroseksuaalsest perest on üks võimupartei Ühtne Venemaa keskseid põhimõtteid. Vene võimud püüavad inimesi juba lapsepõlvest saadik veenda, et samasoolised paarid ei sobi kuidagi kokku nn soovitava korraga riigis.

2013. aastal võeti Venemaal vastu nn geipropagandat keelustav seadus, kuid nüüd töötab riigiduuma infopoliitika komisjoni esimees Aleksandr Hinštein selle nimel, et täielikult keelataks igasugune info levitamine LGBT+-kogukonna (lesbid, geid, biseksuaalid, trans- ning muu seksuaal- ja sooidentiteediga inimesed) kohta. Kui senine seadus käsitleb vaid noorukitele suunatud teavet, siis uus kord muudaks kõik seksuaalvähemusi esindavad ühendused ebaseaduslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles