Prigožin süüdistab Vene oligarhe korruptsioonis ja mobilisatsiooni takistamises (7)

Postimees
Copy
Vene oligarh ja Wagneri juht Jevgeni Prigožin.
Vene oligarh ja Wagneri juht Jevgeni Prigožin. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP Photo / Scanpix

Vene erasõjafirma juht Jevgeni Prigožin on end poliitilise jõuna kehtestamas, kritiseerides oligarhe korruptsioonis ja mobilisatsiooni takistamises, vahendas USA mõttekoda Sõjauuringute instituut (ISW). 

«Wagneri rahastaja Prigožin on end poliitilise jõuna kehtestamas, kasutades oma populaarset staatust ja seotust Wagneriga ning kritiseerides oma vastaseid eliitringkondades,» märkis ISW oma hinnangus. 

Prigožin kritiseeris 31. oktoobril Venemaa oligarhe ja eliiti selle eest, et nad elavad mugavusriigis, mis takistab Venemaa ühiskonna täielikku mobiliseerimist. «Kuniks [eliidi] lapsed ei lähe sõdima, ei toimu riigi täielikku mobiliseerimist,» vahendas Prigožini sõnu ISW. 

«Täna, 31. oktoobril 2022, saatsin mina, Jevgeni Viktorovitš Prigožin, Venemaa Föderatsiooni peaprokuratuurile kriminaalkaebuse palvega uurida võimalust, et Peterburi kuberner Beglov lõi Peterburi territooriumil organiseeritud kuritegeliku ringkonna, et röövida riigieelarvet ja rikastada oma ümbruskonna korrumpeerunud ametnikke,» teatas Prigožin samal päeval oma Telegrami konto kaudu. 

«Prigožin kasutab tõenäoliselt Beglovi ja teiste Peterburi poliitikute kritiseerimist omaenda maine tõstmiseks - ja tema kampaania võib toimida,» lisas USA mõttekoda. 

Prigožin teatas eile ka «Wagneri keskuse» loomisest Peterburi, mis tema sõnul avatakse 4. novembril.

«Hoonekompleksis on kohad leiutajate, disainerite, IT-spetsialistide majutamiseks, tootmisega ekperimenteerimiseks ning start-up ruumid, eesmärgiga luua mugav keskkond uute ideede genereerimiseks, et suurendada Venemaa kaitsevõimet,» kirjeldas Prigožin «kultuuri»keskust.

«Me ei teavitanud Peterburi kohalikku administratsiooni keskuse loomisest, sest kohalik omavalitsus ei ole piisavalt esinduslik struktuur, et sekkuda Wagneri keskuse töösse,» sõnas Putini liitlasena tuntud Jevgeni Prigožin. 

Wagneri juht kutsus kohaliku omavalitsuse ametnikke, kellel on tema keskusega probleeme, üles teda kohtusse kaebama. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles