Netanyahu võib Iisraeli valimistel saavutada enamuse

BNS
Copy
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIX

Iisraeli ekspeaminister Benjamin Netanyahu on lähedal enamusvalitsusele, näitasid pärast teisipäevaseid valimisi esialgsed prognoosid, kuid ametlikud tulemused võivad tuua muutusi.

Kolme Iisraeli telekanali prognoosid andsid Netanyahu parempoolsele Likudi parteile ja selle liitlastele napi enamuse 120-liikmelises parlamendis, kuid väikesed liikumised võivad seda väljavaadet siiski muuta.

«Oleme lähedal suurele võidule,» ütles Netanyahu kolmapäeva varahommikul Jeruusalemmas toimunud miitingul. «Me ei tea veel lõplikke tulemusi, aga kui peegeldavad lävepakuküsitlusi, siis moodustan riigis (parempoolse) valitsuse.»

Kuid tema pearivaal, ajutine peaminister Yair Lapid ütles oma toetajaile Tel Avivis, et «midagi pole otsustatud» ja tema tsentristlik partei Yesh Atid «ootab kannatlikult... lõpptulemusi».

Vahed viiendatel valimistel vähem kui nelja aasta jooksul näivad olevat üliväiksed. Varasemad valimised on näidanud, et väikesed muudatused ametliku häältelugemise järel võivad näiliselt selge tulemuse muuta järjekordseks ummikseisuks.

Kuid esimesed märgid on 73-aastase korruptsioonis süüdistatava Netanyahu jaoks positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles