Vägistamine kuulub jätkuvalt Vene armee relvaarsenali

Postimees
Copy
Poolas Venemaa konsulaadi ees toimunud Ukraina sõjas kannatanud naiste ja laste seksuaalse vägivalla vastane protestiaktsioon. 20. aprill 2022.
Poolas Venemaa konsulaadi ees toimunud Ukraina sõjas kannatanud naiste ja laste seksuaalse vägivalla vastane protestiaktsioon. 20. aprill 2022. Foto: ADAM WARZAWA/EPA/Scanpix

Ukrainlaste poolt vabastatud külades tuvastavad Ukraina politseiameti ja kohtu-uurijad järjest juhtumeid Vene sõdurite seksuaalsetest rünnakutest naiste vastu, ning ohvrite puhul ei mängi isegi vanus mitte mingisugust rolli, vahendas CNN eile.

Ukrainlaste poolt vabastatud Hersoni aladel liiguvad politseiametnikud ja prokuratuuri esindajad külast külasse ja ukselt uksele, otsides neid, kes raketirünnakutes purustatud kodudesse on veel maha jäänud.

«Me otsime jälgi seksuaalkuritegudest.» Niimoodi, otsesõnu, pöördubki Ukraina kohtu-uurija Oleksandr Kleštšenko nende inimeste poole, keda nad eest leiavad. Uurijad on okupantidest vabastatud aladele saadetud Ukraina pealinnast Kiievist, et uurida ja dokumenteerida sõjakuritegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles