Pakistani ekspeaministrile Imran Khanile korraldati atentaat

Copy
Imran Khan Pakistanis Gujranwalas 3. november 2022.
Imran Khan Pakistanis Gujranwalas 3. november 2022. Foto: Arif Ali/AFP/Scanpix

Pakistani ekspeaministrit Imran Khani tulistati neljapäeval kihutuskoosolekul jalga, kuid tema seisnud on stabiilne, ütles nõunik.

Khani tulistati Gujranwala linna lähedal rahvahulgast ja ta sai haavata, ütles nõunik Raoof Hasan.

«See oli katse teda tappa, teda mõrvata,» ütles Hasan ja lisas, et üks väidetav ründaja lasti maha ja teise võttis politsei vahi alla.

Nõuniku sõnul ei ole veel selge, kes esimese ründaja maha lasi.

Aprillis umbusaldushääletusega ametist tagandatud Khan juhatas kampaaniat tehes reedest alates «pikka marssi» Lahore'ist pealinna Islamabadi poole.

Iga päev ronis 70-aastane ekspeaminister merekonteinerile püstitatud poodiumile ja pidas teele jäävates linnades tuhandetele inimestele kõnesid.

President Arif Alvi nimetas toimunut «nurjatuks mõrvakatseks».

«Tänu Allahile on ta väljaspool ohtu, kuigi haavatud mõne kuuliga jalas ja loodetavasti mitte kriitilises seisnudis,» ütles president Twitteris.

Pakistan on olnud aastakümneid hädas islamiäärmuslastega ning atentaadid poliitikutele on sagedased. 2007. aastal tapeti seni lahendamata enesetapurünnakus Pakistani esimene naispeaminister Benazir Bhutto.

2018. aastal peaministriks saanud endine kriketitäht Khan kaotas aprillis koha, kuid on sestsaati koondanud oma toetajaid uue peaministri Shahbaz Sharifi vastu ja nõudnud ennetähtaegsete valimiste korraldamist. Rahva hulgas on ta endiselt populaarne.

Khan on korduvalt poolehoidjatele öelnud, et on valmis kodumaa eest surema, ja tema nõunikud on hoiatanud teda tapmiskatsete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles