Meloni: kõnelused EL-i juhtidega olid väga otsekohesed ja positiivsed

Copy
Giorgia Meloni.
Giorgia Meloni. Foto: Massimo Di Vita

Itaalia peaminiser Giorgia Meloni ütles neljapäeva õhtul, et tema esimesed otsekohtumised Euroopa Liidu juhtidega Brüsselis olid väga otsekohesed ja väga positiivsed.

Rahvuskonservatiivist peaministri sõnul oli tal «hea meel õhustiku üle, mida ta Brüsselis leidis».

Meloni ütles, et tal oli väga otsekohene ja väga positiivne arutelu teemadel alates Ukraina sõjast ning lõpetades energiakriisi ja migratsiooniga.

Itaalia valitsusjuhi kantselei teatas varem neljapäeval, et Meloni kohtub Brüsselis Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni, Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Charles Micheli ja Euroopa Parlamendi presidendi Roberta Metsolaga.

«Ma tahtsin anda signaali Itaaliast, mis ilmselt tahab osaleda, teha koostööd, kaitsta oma riiklikku huvi ja teha seda Euroopa dimensioonis,» ütles Meloni pärast kõnelusi lühiavalduses.

Von der Leyen märkis oma Twitteri säutsus, et Meloni saatis tugeva signaali, külastades esimese välisvisiidina Euroopa Liidu institutsioone.

Metsola, kes kohtus Meloniga esimesena, märkis, et EL-i liikmesriikides on erinevad reaalsused. See oli viide Itaalia tugevale sõltumisele gaasiimpordist.

«Kuid me peame leidma vaprust ja poliitilist tahet tegutseda, nagu me tegime pandeemia ajal, jõude ühendades,» lisas Euroopa Parlamendi president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles