Pakistani endine peaminister Khan paraneb tapmiskatse järel

BNS
Copy
Imran Khan.
Imran Khan. Foto: Arif Ali/AFP/Scanpix

Pakistani endine peaminister Imran Khan paraneb reedel haiglas pärast seda, kui teda neljapäeval tappa püüti ning ta sai jalga haavata.

Rünnakus Khani konvoile, mille korraldas ilmselt üks relvastatud mees, sai üks inimene surma ja vähemalt kümme haavata.

Aprillis umbusaldushääletusega ametist tagandatud Khan juhatas kampaaniat tehes reedest alates «pikka marssi» Lahore'ist pealinna Islamabadi poole.

Iga päev ronis 70-aastane ekspeaminister merekonteinerile püstitatud poodiumile ja pidas teele jäävates linnades tuhandetele inimestele kõnesid.

Pakistani idaosas asuva haigla arst Faisal Sultan kinnitas reede hommikul, et Khani olukord oli stabiilne ja tal läheb hästi.

Kuul tabas Khani paremat jalga, kui relvastatud mees avas tule tema kampaania tarvis muudetud konteinerauto suunas, mis sõitis Wazirabadi linnas, umbes 170 kilomeetri kaugusel Islamabadist idas, aegamisi läbi tiheda rahvahulga.

«Kõik, kes seisid päris esireas, said pihta,» rääkis AFP-le endine informatsiooniminister Fawad Chaudhry, kes seisis tulistamise ajal Khani taga.

Mitmed Khani partei Tehreek-e-Insaf (PTI) juhtivliikmed on süüdistanud tapmiskatse pärast valitsust, mis on aga seotust sellega eitanud.

2018. aastal peaministriks saanud endine kriketitäht Khan kaotas aprillis koha, kuid on sestsaati koondanud oma toetajaid uue peaministri Shahbaz Sharifi vastu ja nõudnud ennetähtaegsete valimiste korraldamist. Rahva hulgas on ta endiselt populaarne.

Khan on korduvalt poolehoidjatele öelnud, et on valmis kodumaa eest surema, ja tema nõunikud on hoiatanud teda tapmiskatsete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles