Õiguskantsler: Sanna Marin ei rikkunud pidutsedes seadust

Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/Reuters/SCANPIX

Soome õiguskantsler jõudis täna järeldusele, et peaminister Sanna Marin ei rikkunud augustis pidutsedes seadust ega eiranud oma ametikohustusi.

Kui peovideo sõpradega tantsivast ja lõbutsevast peaministrist sotsiaalmeediasse lekkis, esitati õiguskantslerile mitukümmend kaebust.

Valitsuse tegevuse seaduslikkust hindav sõltumatu õiguskantsleri amet, mille poole iga kodanik võib pöörduda, leidis, et Marin ei jätnud ametikohustusi hooletusse.

«Ei ole mingit põhjust kahtlustada peaministrit ebaseaduslikus käitumises ametikohustusi täites ega kohustuste eiramises,» ütles õiguskantsler Tuomas Pöysti.

Marin ise ütles skandaali puhkemise ajal, et veetis õhtut sõprade seltsis ning teda filmiti eraruumides.

«Ma olen ka inimene,» ütles ta ja lisas, et tallegi meeldib mõnikord sõpradega pidu pidada.

Õiguskantslerile esitatud kaebustes väideti, et Marin oli alkoholi tarbinud ja seega töövõimetu ning et tema käitumine ei olnud peaministrile kohane, mistõttu kahjustavat ta nii Soome mainet kui julgeolekut.

Pöysti ütles, et ükski neist kaebustest ei tõesta, et Marin oleks mingeid ametikohustusi eiranud või lausa ohtu seadnud.

Peaministri vaba aja tegevuse kõlbelisele ja ühiskondlikule mõõtmele peab hinnangu andma parlament, lisas õiguskantsler.

Marin tegi skandaali puhkedes ka narkotesti, tõestamaks, et ei olnud peo ajal uimasteid pruukinud, nagu mõned video kommenteerijad väitsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles