Keenias on põua tõttu surnud üle 200 elevandi

Copy
Eelmisel kuul jäid Keenias joogivett otsivad elevant ja tema poeg mutta kinni. Loomade aitamiseks korraldati suur päästeoperatsioon.
Eelmisel kuul jäid Keenias joogivett otsivad elevant ja tema poeg mutta kinni. Loomade aitamiseks korraldati suur päästeoperatsioon. Foto: THE SHELDRICK WILDLIFE TRUST / CATERS NEWS/Scanpix

Keenias on viimase neljakümne aasta rängima põua tagajärjel surnud üle 200 elevandi ning sadu sebrasid ja gnuusid, ütles täna riigi turismiminister.

Põud kimbutab pea poolt Keeniast ja vähemalt nelja miljonit inimest 50 miljonist elanikust.

«Põud on põhjustanud suremust loomade, eeskätt taimetoiduliste liikide hulgas,» ütles minister Peninah Malonza täna Nairobis ajakirjanikele. Ta lisas, et rängalt on kannatada saanud 14 liiki. Loomad surevad, sest on ilma jäänud toiduvarudest ja joogiveest.

Keenia võimud on tuvastanud veebruarist oktoobrini 205 elevandi, 512 gnuu, 381 sebra, 12 kaelkirjaku ja 51 pühvli surma.

«Amboseli ja Laikipia-Samburu piirkonna elevantidele on põud kõige rohkem liiga teinud, seal on tuvastatud rohkem kui 70 elevandi surm,» ütles Malonza. Tema sõnul viiakse loomadele heina. 

Eelmisel aastal elas turismiministeeriumi andmetel Keenias 36 000 elevanti.

Keenias, Somaalias ja Etioopias on vahele jäänud neli vihmaperioodi järjest ning piirkonna elanikke ähvardab nälg. Ainuüksi Keenias on surnud ka rohkem kui 1,5 miljonit veist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles