Lõunakorealased süütasid küünlaid halloweenirüseluse ohvritele

Copy
156 inimelu nõudnud halloweenirüselust kogunes Souli mälestama umbes 20 000 inimest, kes nõudsid valitsuse vastutusele võtmist. 5. november 2022.
156 inimelu nõudnud halloweenirüselust kogunes Souli mälestama umbes 20 000 inimest, kes nõudsid valitsuse vastutusele võtmist. 5. november 2022. Foto: Jeon Heon-kyun/epa/scanpix

Lõuna-Koreas mälestati täna küünalde ja meeleavaldustega nädala eest Soulis halloweenipidustuste ajal tekkinud rüseluses hukkunud 156 inimest.

Souli populaarses ööelupiirkonnas Itaewonis oli õnnetuse õhtul umbes 100 000 inimest tähistamas esimest koroonajärgset halloweeni. Enamik ohvreid olid noored.

Korrakaitseametnikud on nüüdseks tunnistanud, et nii suure rahvahulga kohta olid ohutusmeetmed ebapiisavad. Opositsioon süüdistab president Yoon Suk-yeoli valitsust, et too ei taha juhtunu eest vastutust võtta.

Souli kesklinna kogunesid täna suurima opositsioonierakonnaga seotud kodanikuühenduse algatusel küünlaid läitma tuhanded inimesed. Mitmed olid ka väljas plakatitega: «Astu tagasi, Yoon Suk-yeol!»

Mälestusküünlaid süüdati ka Busanis, Gwangjus ja Jejus.

President Yoon palus eile avalikult vabandust. Seda on teinud ka riigi politseiülem ja siseminister.

«Kurvastan presidendina, kes vastutab inimeste elu ja turvalisuse eest, ja mul on väga kahju,» ütles Yoon.

«Ma tean, et meie valitsusel ja minul endal on tohutu vastutus tagada, et sellist tragöödiat ei juhtuks enam kunagi.»

Õnnetuse järel välja kuulutatud üleriigiline lein lõpeb täna. Selle ajani on igasugused meelelahutusüritused tühistatud.

Kitsaste tänavate ja arvukate baaridega Itaewon on tuntud meelelahutuspiirkond ja menukas ka halloween'i tähistajate seas. Kohalik meedia vahendas, et tragöödiani viinud tunglemine puhkes, kui rahvamass hakkas tormama baari poole, kus olevat nähtud üht kuulsust.

Kuigi politsei oskas ette hinnata, et Itaewon pidustustele tuleb umbes 100 000 inimest, pandi välja vaid 137 korravalvurit. Seevastu linna teises otsas, kus toimus tunduvalt väiksema osavõtuga valitsusvastane meeleavaldus, oli kohal 6500 politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles