Washington Post: USA on eraviisiliselt palunud Kiievil näidata üles avatust kõnelusteks (8)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on keeldunud läbirääkimistest Venemaaga, kuni Vladimir Putin on võimul.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on keeldunud läbirääkimistest Venemaaga, kuni Vladimir Putin on võimul. Foto: Sergey Dolzhenko/Epa/Scanpix

USA on eraviisiliselt palunud Ukrainal näidata üles avatust kõnelusteks Venemaaga; asjaga kursis olevate inimeste sõnul ei ole eesmärk suruda Ukrainat läbirääkimistelaua taha, vaid pigem kalkuleeritud katse tagada, et Kiiev säilitaks toetuse riikides, kus valijaskond on mures sõja venimise pärast, kirjutas laupäeval Washington Post.

Sõja algul väljendas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi valmisolekut kõnelusteks, kuid pärast seda, kui Vene president Vladimir Putin annekteeris septembris ametlikult neli Ukraina piirkonda, kuulutas Zelenskõi, et Putiniga on võimatu pidada rahukõnelusi, vahendasid Posti artiklit The Hill ja Unian.

Zelenskõi avalik keeldumine Putiniga suhtlemisest on tekitanud osas riikidest muret. Lõuna-Aafrika Vabariik jäi koos veel umbes kolme tosina riigiga erapooletuks ÜRO oktoobris toimunud hääletusel, kus mõisteti hukka Ukraina alade annekteerimine Venemaa poolt, nõudes selle asemel keskendumist relvarahu hõlbustamisele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles