Peaminister: Tansaanias järve kukkunud reisilennukis hukkus 19 inimest

Copy
Päästetööd Victoria järve kukkunud Tansaania reisilennuki ümber.
Päästetööd Victoria järve kukkunud Tansaania reisilennuki ümber. Foto: STR / Scanpix

Tansaanias pühapäeva hommikul aset leidnud lennuõnnetuses sai surma 19 inimest, ütles peaminister Kassim Majaliwa.

«Kõik tansaanlased on teiega, leinates 19 inimest, kes kaotasid elu selles õnnetuses,» ütles Majaliwa rahvahulgale pärast saabumist Bukoba lennujaama, kuhu pidi maanduma riigi finantspealinnast Dar es Salaamist saabuv lend.

Tansaania siseliinide lennuk 43 inimesega pardal kukkus teel riigi loodeossa Bukoba linna halva ilma tõttu Victoria järve, teatas politsei varem.

«Precision Airi lennukiga juhtus õnnetus, see kukkus lennujaamast umbes 100 meetri kaugusel vette,» ütles piirkonna politseiülem William Mwampaghale varem Bukoba lennujaamas ajakirjanikele.

Kohalik volinik Albert Chalamila ütles, et finantspealinnast Dar es Salaamist Kagera piirkonna järveäärsesse Bukobasse suundunud lennuki pardal oli 43 inimest: 39 reisijat, kaks lendurit ja kaks salongitöötajat.

«Praeguseks oleme suutnud päästa 26 inimest, kes on viidud haiglasse», ütles Chalamila.

«Päästeoperatsioon veel kestab ja me peame pilootidega ühendust,» ütles volinik ja lisas, et tegemist on Toulouse'is asuva Prantsuse-Itaalia firma ATR lennukiga ATR-42.

Börsil noteeritud Tansaania suurim eralennufirma Precision Air kinnitas lennuki allakukkumist ning lisas, et saatis sündmuskohale oma päästjad.

«Uurimisrühm, kuhu kuuluvad Precision Airi tehnilise personali ja TAA (Tansaania Lennujaamade Ameti liikmed) on samuti sõitnud välja, et ühineda päästemeeskonnaga sündmuskohal,» märkis lennufirma avalduses.

Videokaadritest kohalikus meedias on näha suuresti vee alla jäänud lennukit, samas kui päästjad, seal hulgas kalurid, püüdsid inimesi veest välja tuua.

Päästetöötajad püüdsid samas ka lennukit veest välja tõsta, kasutades köisi ja kraanasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles