Zelenskõi: Venemaa koondab jõude Ukraina taristu ründamiseks

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / Scanpix

Venemaa koondab oma jõude massiliste taristurünnakute võimalikuks kordamiseks, ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eile õhtul videopöördumises.

«Neil päevil kasutasid okupandid taas Iraani ründedroone. On allatulistatuid. Kuid kahjuks on ka (sihtmärke) tabanuid. Me ka mõistame, et riik-terrorist koondab jõude ja vahendeid võimalikuks massiliste löökide kordamiseks meie taristu vastu,» ütles Zelenskõi.

«Selleks oli Venemaal muu hulgas vaja Iraani rakette. Valmistume vastama,» lubas ta.

Zelenskõi sõnul arutas ta eile Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga Iraani vastutust osalemise eest Kremli sõjalises agressioonis.

«Iraani režiimi tuleb karistada. Selle küsimuse tõstatame mitte ainult meie traditsiooniliste partnerite tasandil. Kogu maailm saab teada, et Iraani režiim aitab Venemaal seda sõda jätkata. Igaüks, kes aitab Venemaal seda sõda jätkata, peab ka koos temaga vastust andma selle sõja tagajärgede eest,» rõhutas Ukraina president.

Diplomaatide teatel on Venemaa palunud Iraanilt rohkem droone ja ballistilisi rakette, seal hulgas Fateh ja Zolfaghar rakette.

Need lühimaa ballistilised raketid võivad tabada sihtmärke vastavalt kuni 300 ja 700 kilomeetri kaugusel.

Uudisteportaali Unian teatel oli Teheran nõus.

Ukraina õhujõudude esindaja sõnul kavatseb Venemaa paigutada need raketid Ukrainast põhja poole. Selliste rakettide vastu on Ukrainal vähe võimalusi ennast kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles