Põhja-Korea lubas resoluutset vastust USA ja Lõuna-Korea ühisõppustele

Copy
Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA edastatud fotod rakettide tulistamisest.
Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA edastatud fotod rakettide tulistamisest. Foto: KCNA KCNA / REUTERS / Scanpix

Põhja-Korea annab USA ja Lõuna-Korea ühisõppustele vastuse «kestlike, resoluutsete ja ülekaalukate» sõjaliste meetmetega, edastas täna riiklik uudisteagentuur KCNA.

Põhja-Korea on viimastel nädalatel tulistanud arvukalt rakette, nende seas neli ballistilist raketti laupäeval.

Põhja-Korea kindralstaap ütles avalduses, et «jätkab reageerimist kõigile KRDV vastastele vaenlase õppustele kestlike, resoluutsete ja ülekaalukate praktiliste sõjaliste meetmetega».

Avalduses lisati, et Põhja-Korea hiljutised ballistiliste rakettide tulistamised olid «selge vastus» Washingtonile ja Soulile nende eelmisel nädalal korraldatud suurimale kahepoolsele õhujõudude õppusele.

«Mida visamalt vaenlaste provokatiivsed sõjalised sammud jätkuvad, seda põhjalikumalt ja halastamatumalt KPA neile vastab,» öeldi avalduses viitega Põhja-Korea relvajõududele.

Sajad USA ja Lõuna-Korea sõjalennukid, nende seas võimsad B-1B raskepommitajad - osalesid eelmisel nädalal õppusel Vigilant Storm. Tegemist oli esimese korraga alates 2017. aasta detsembrist, kui B-1B lennukid lendasid üle Korea poolsaare.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee ütles, et see näitas «võimekust ja valmisolekut kindlalt reageerida igale Põhja-Korea provokatsioonile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles