SISETÜLI Iraani arvamusliider sarjas valitsust Venemaale droonide tarnimise pärast

Copy
Ukrainas elavad iraanlased avaldamas oktoobri lõpus Kiievis meelt Teherani ja Moskva koostöö vastu.
Ukrainas elavad iraanlased avaldamas oktoobri lõpus Kiievis meelt Teherani ja Moskva koostöö vastu. Foto: Sergei Dolženko / EPA / Scanpix

Iraanis on tekkimas Venemaale droonide tarnimise üle ühiskondlik vastasseis pärast seda, kui mõjukas konservatiivne usuliider ja ajalehetoimetaja ütles, et Venemaa on kahtluseta agressor ning islamiriik peaks lõpetama nende varustamise sõjas Ukraina vastu, samas kui väidetavalt on Teheran juba leppinud kokku ka rakettide Moskvale andmise.

Toimetaja ja vaimulik Masih Mohajeri avaldas ajalehe Jomhouri-e-Islami esiküljel artikli, mis kätkes teravat kriitikat riigivõimude vastu, vahendas The Guardian.

Artiklis, mida tsiteerisid ka teised Iraani väljaanded, tõi Mohajeri välja kolm asja, mida valitsus oleks pidanud teisiti tegema. Tema hinnangul tulnuks Iraanil käskida sõda alustanud poolel ehk Venemaal järgida rahvusvahelist õigust, mis keelab teise maa territooriumi hõivamise, keelata Venemaal kohe sõja alguses Iraani tarnitud droonide kasutamine Ukrainas ning säilitada tugevamaid sidemeid sissetungi ohvriks langenud riigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles