Vabariiklased tahavad valimisvõidu korral Bideni uurimist

Copy
USA esindajatekoja vabariiklaste liider Kevin McCarthy.
USA esindajatekoja vabariiklaste liider Kevin McCarthy. Foto: Cliff Owen / AP / Scanpix

USA esindajatekoja vabariiklased käivitavad juurdluse demokraadist presidendi Joe Bideni administratsiooni suhtes, kui pärast teisipäevaseid valimisi saavutatakse kongressis enamus, ütles esindajatekoja vabariiklaste liider Kevin McCarthy.

McCarthy märkis intervjuus CNN-ile, et juurdlused võivad hõlmata USA vägede lahkumist Afganistanist ja COVID-19 pandeemia puhkemist.

Samuti jättis ta lahtiseks võimaluse algatada presidendi tagandamisprotsess, nagu on nõudnud mõned vabariiklaste parempoolsemad liikmed.

California kongresmen McCarthy (57) vahetab vahevalimiste võidu korral eeldatavasti välja demokraadist esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi.

McCarthy sõnul on ta kindel, et vabariiklased võidavad piisavalt saadikukohti esindajatekojas enamuse saavutamiseks. Samuti arvab ta, et tema pürgimist spiikriks toetaks ka vabariiklasest endine president Donald Trump.

«Ma arvan, et Trump on väga toetav,» rõhutas ta.

McCarthy ütles CNN-ile, et vabariiklaste enamusega esindajatekoja põhiteemadeks on USA-Mehhiko piirikontrolli karmistamine, inflatsiooni kärpimine ja valitsuse kulutamise ohjeldamine.

«Esimene asi, mida te näete, on eelnõu piiri kontrolli alla saamiseks... Ainuüksi sel aastal tuli üle selle pea kaks miljonit inimest,» ütles vabariiklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles