Hispaania endine kuningas vaidlustab Ühendkuningriigi ahistamishagi

BNS
Copy
Juan Carlos I.
Juan Carlos I. Foto: Gareth Fuller/Poo/REUTERS/SCANPIX

Hispaania endine kuningas Juan Carlos I jätkab teisipäeval Ühendkuningriigis kohtulahingut oma endise armukese ahistamisnõuete üle, et saada kinnitust oma seisusest tuleneva õigusliku puutumatuse kohta.

58-aastane Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn nõuab 84-aastaselt endiselt monarhilt isiklike vigastuste hüvitamist.

Juan Carlos oli Hispaania troonil alates 1975. aastast kuni sellest loobumiseni 2014. aastal.

Sakslannast Briti resident süüdistab praegu Araabia Ühendemiraatides elavat Juan Carlost tema järele luuramises ja ahistamises pärast nende suhete lagunemist 2012. aastal.

Ta esitas 2020. aastal Londonis ahistamishagi, väites, et mees survestas teda tagastama 65 miljoni euro väärtuses kingitusi, sealhulgas kunstiteoseid ja juveele.

Kohtus oma täisnime all Juan Carlos Alfonso Victor Maria De Borbón y Borbón esinev endine kuningas eitab kõiki süüdistusi visalt ega ole ise kohtusse ilmunud.

Londoni ülemkohus lükkas märtsis tagasi Juan Carlose väite, et kohtul puudub jurisdiktsioon selle juhtumi üle, kuna tema kui kuningliku perekonna liikme jaoks kehtib immuniteet.

Toona ütles kohtunik Matthew Nicklin, et «olenemata sellest, millise eristaatuse kostja Hispaania seaduste ja põhiseaduse alusel säilitas, ei olnud ta enam «suverään» või «riigipea», mis annaks talle isikliku puutumatuse».

Endise kuninga advokaadid esitasid seejärel apellatsiooni, mida kohus asub teisipäeval vaagima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles