Baltimaade ministrid ergutavad Euroopa Liidus arutelu tsiviilkaitse üle

BNS
Copy
Leedu politsei ja kohalike omavalitsuste spetsialistid tuumaohutuse alastel tsiviilkaitse õppustel 2. oktoobril 2019. aasta. Pilt on illustratiivne.
Leedu politsei ja kohalike omavalitsuste spetsialistid tuumaohutuse alastel tsiviilkaitse õppustel 2. oktoobril 2019. aasta. Pilt on illustratiivne. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Arvestades piirkonna geopoliitilisi pingeid, paluvad Baltimaade siseministrid Euroopa Komisjonil algatada Euroopa Liidu  liikmesriikide ministrite tasandil tsiviilkaitse tugevdamise arutelu ning arutada valmisolekut ohtudeks ja kriisideks.

Leedu, Läti ja Eesti siseministri ühiskirjas Euroopa Komisjonile (EK) rõhutatakse nõuetekohase ettevalmistuse tähtsust keemilise, bioloogilise, radioloogilise ja tuumaohu või õnnetuse korral, sest nende ohtude tagajärjed võivad ületada riigipiire ja mõjutada terveid piirkondi või kogu Euroopat.

Samuti teevad ministrid ettepaneku tõsta avalikkuse teadlikkust ja tegutseda elanikkonna kaitsmise nimel, hinnata, millised meetmed on olemas ja milliseid uusi lahendusi Euroopa Liidu (EL) tasandil otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles