Norra printsess loobus kuninglikest kohustustest (1)

Copy
Norra printsess Martha-Louise ja tema kihlatu Durek Verrett.
Norra printsess Martha-Louise ja tema kihlatu Durek Verrett. Foto: Lise Åserud/NTB/AFP/Scanpix

Norra printsess Martha Louise loobus kuninglikest kohustustest, et keskenduda koos «šamaanist» kihlatuga alternatiivmeditsiinile, teatas täna palee.

51-aastase printsessi suhted populaarse Hollywoodi guru Durek Verrettiga raputas Norrat, kui «kuuendat põlve šamaan» avaldas raamatus «Spirit Hacking» arvamust, et vähk on valiku küsimus.

Mees müüb veebis ka medaljoni nimega «vaimuoptimeerija» («Spirit Optimizer»), mis tema enda väitel aitas tal koroonast jagu saada.

Septembris läbi viidud küsitluse põhjal on 17 protsendil norralastest pärast seda kuningakojast halvem arvamus kui varem. Pea kõik tõid põhjuseks printsessi ja tema šamaani.

«Printsess loobub kuningliku patrooni rollist ega esinda enam kuningakoda,» teatas palee avalduses.

Kuninga soovil säilitab printsess tiitli.

Kui printsess ja Verrett abielluvad, saab šamaanist kuningliku perekonna liige, aga ühtki tiitlit ta ei saa ja monarhiat ei esinda, lisati teates.

Martha Louise, kes oma sõnul näeb ingleid, kaotas tiitli Tema Kuninglik Kõrgus 2002. aastal, kui otsustas hakata töötama selgeltnägijana.

2019. aastal nõustus lahutatud kolme lapse ema printsessitiitlit äritegevuses mitte kasutama.

Nüüd andis paar sõna, et hoidub sotsiaalmeedias, meediatoodetes ja äritegevuses viidetest kuninglikule perekonnale.

Palee kinnitas avalduses, et kuninglik perekond usaldab Norra tervishoidu ning peab oluliseks teaduslikke uuringuid ja neil põhinevat meditsiini.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles