NATO järgmine tippkohtumine toimub Leedus

Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / SCANPIX

NATO riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumine toimub 11.-12. juulil 2023. aastal Vilniuses, teatas NATO peasekretär Jens Stoltenberg täna. 

«Me seisame silmitsi kõige keerulisema ja ettearvamatuma julgeolekukeskkonnaga peale külma sõda. Vilniuses toimuv kohtumine annab liitlasriikide riigipeadele ja valitsusjuhtidele võimaluse leppida kokku edasistes sammudes meie heidutuse ja kaitse tugevdamiseks ning vaadata läbi kaitsekulutuste märkimisväärne suurendamine, samuti jätkata meie toetust Ukrainale,» seisis peasekretäri avalduses. 

«Kasvava strateegilise konkurentsi ajastul on Euroopa ja Põhja-Ameerika vaheline Atlandi-ülene side NATOs jätkuvalt oluline miljardi kodaniku julgeoleku tagamiseks.»

«Olen tänulik Leedule tippkohtumise korraldamise eest. Leedu on oluline NATO liitlane. Mitmerahvuselise lahingugrupi võõrustajana aitab Leedu tagada tugeva heidutuse ja kaitse kogu alliansi jaoks. Ootan edukat tippkohtumist Vilniuses 2023. aasta juulis.»

President Gitanas Nausėda säutsus omakorda Twitteris, et ootab liitlasi ja mõttekaaslasi Vilniusse pikisilmi.

Landsbergis rõhutas, et valides tippkohtumise võõrustajaks Vilniuse, pöörab allianss tähelepanu idatiiva julgeolekule ning saadab tugeva signaali, et Balti regiooni kindlustamine on NATO kui terviku jaoks oluline.

«Samas on see Leedu tunnustamine ja hinnang usaldusväärsele liitlasele, kes täidab lepingulisi kohustusi. Kõikide NATO riikide juhid, kes kogunevad Leedu pealinna, langetavad otsuseid, mis on seotud meie kõigi ja meie liitlaste julgeoleku tugevdamisega,» ütles Landsbergis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles