Putin ei lähe G20 tippkohtumisele (6)

BNS
Copy
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ei lähe järgmisel nädalal Indoneesia kuurortsaarel Balil toimuvale tööstusriikide ühenduse G20 juhtide tippkohtumisele, teatasid võimuesindajad.

Informatsiooni kinnitas uudisteagentuurile AFP Venemaa Indoneesia saatkond.

«Võin kinnitada, et Sergei Lavrov juhib Venemaa G20 delegatsiooni. President Putini programm on alles väljatöötamisel, ta võiks virtuaalselt osaleda,» ütles saatkonna protokolliülem Julia Tomskaja.

G20 tippkohtumine peetakse 15.-16. novembril Bali saarel.

USA president Joe Biden, kes nimetab Putinit sõjakurjategijaks, on varem öelnud, et tal ei ole mingit kavatsust Vene riigipeaga Balil kohtuda.

Putini osavõtu üle on juba mitu kuud spekuleeritud. Teade langeb ajale, mil Moskvat on tabanud Ukraina sõjas tagasilöögid ja Kreml püüab vältida Lääne taaskordset hukkamõistu G20 tippkohtumisel.

Ka üks teine asjaga kursis allikas kinnitas, et Putinit asendab Balil Lavrov. Allika sõnul ei ole selge, kas Vene riigipea osaleb virtuaalselt.

Lavrov läks juulis G20 välisministrite tippkohtumiselt Balil poole pealt ära, kui osalejad üksteise järel Venemaad Ukrainasse tungimise eest teravalt kritiseerisid.

Võõrustajariik Indoneesia on jäänud erapooletuks ja tõrjunud lääneriikide üleskutseid Venemaad tippkohtumisele mitte kutsuda.

Videosilla teel peaks kohtumisel osalema ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kuid ta on ähvardanud üritust Putini osavõtu korral boikottida.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles