ÜLEVAADE Vene vägede teosammul Hersonist lahkumine teeb Ukraina valvsaks (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ukraina sõdurid sõidavad Hersoni oblastis rinde lähistel nõukogudeaegse liikursuurtükiga 2S7 Pion. 
Ukraina sõdurid sõidavad Hersoni oblastis rinde lähistel nõukogudeaegse liikursuurtükiga 2S7 Pion. Foto: Viatšeslav Ratõnskõi/Reuters/Scanpix

Kuigi Kreml teatas eile, et on alustanud päev varem välja kuulutatud taandumist Dnepri jõe läänekaldalt, hoiatavad Ukraina ametnikud, et tegu võib olla silmapettega ja Hersoni linn on plaanis hoopis ohvriterohkete rünnakutega maatasa teha.

«Vaenlane ei too meile kingitusi, ei tee heatahte žeste,» ärgitas Ukraina president Volodõmõr Zelesnkõi ööl vastu eilset tehtud pöördumises avalikkust vaoshoitusele, lisades, et Ukraina edenemine tuleb langenud sõdurite elu hinnaga.

Riigipea nõunikud rõhutasid samuti, et olukorda Hersoni linnas ja selle ümbruses on esialgu keeruline hinnata. Presidendikantseleis töötava Oleksi Arestovõtši sõnul võis eile hommikul küll täheldada Vene sõdurite lahkumist, kuid mitte ulatuses, mida saaks nimetada täielikuks taandumiseks või ümbergrupeerumiseks, vahendas Reuters. Tema sõnul hävitavad Vene üksused sildu ja mineerivad teid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles