Bush ja Zelenskõi peavad Dallases avaliku arutelu

Copy
USA ekspresident George W. Bush.
USA ekspresident George W. Bush. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Ühendriikide ekspresident George W. Bush ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi peavad teisipäeval Dallases avalikkusele avatud arutelu, vahendas telekanal CNN.

Loomulikult osaleb Zelenskõi videolingi vahendusel.

«Ukraina on vabaduse ja demokraatia eest võitlemisel eesliinil. Seda rünnatakse sõna otseses mõttes, kui me räägime. On ülioluline, et USA osutaks nii sõjalist kui ka muud abi, et Ukraina saaks end kaitsta,» ütles üritust korraldava George W. Bushi instituudi direktor David Kramer.

Arvatakse, et vabariiklaste vahevalimiste võimalik võit muudab sõjalise abi Ukrainale raskemini kättesaadavaks, kuna osa parteist on selle suhtes kriitiline.

«Mõlemal poolel on neid, kes arvavad, et see ei ole meie asi, sest meil endal on piisavalt probleeme. Milleks siis nende asjade peale raha raisata? Kuid meie seisukoht on, et tegelikult on need meie probleemid, sest need mõjutavad meid ja võivad mõjutada ka keskmist ameeriklast,» ütles Kramer.

George W. Bushil oli selle aasta alguses vestlus Zelenskõiga, mille järel ta nimetas Ukraina presidenti «meie aja Winston Churchilliks».

Tagasi üles