Bahreinis häkiti üldvalimiste eel valitsuse veebisaite

Copy
Valimised Bahreinis. 12. november 2022.
Valimised Bahreinis. 12. november 2022. Foto: AFP / Scanpix

Bahreinis toimuvad täna parlamendi- ja kohalikud valimised, kuid mõni tund enne valimisjaoskondade avamist ründasid häkkerid kuningriigi valitsussaite.

«Veebilehti rünnatakse eesmärgiga takistada valimisi ja edastada negatiivseid sõnumeid, mis ei mõjuta Bahreini kodanike otsustavust,» teatas siseministeerium avalduses.

Vastutuse rünnaku eest võttis seni tundmatu rühmitus Al-Toufan ehk «tulv», millega seotud sotsiaalmeediakontode teatel korraldati rünnak Bahreini parlamendi võrgulehele vastuseks «tagakiusamisele ning eesmärgiga boikottida varivalimisi».

Parlamendivalimistel valitakse Bahreini 40-liikmeline alamkoda, ülemkoja nimetab kuningliku määrusega kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa.

Bahreinis on alates 2011. aasta Araabia kevadest tegeletud hoogsalt teisitimõtlemise mahasurumisega. Võimud on vangistanud ja riigist välja saatnud šiiitidest aktiviste, kellest osadelt on võetud ka kodakodandsus. Samuti on kinni pandud sõltumatu meedia.

Tänastele valimistele opositsioonikandidaate ei lubatud. Kaks peamist opositsiooniparteid, šiiitlik Al-Wefaq ja sekulaarne Waad, saadeti laiali juba aastatel 2016-2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles