Dallase lennundusnäitusel põrkasid kokku kaks Teise maailmasõja aegset lennukit (1)

Copy
Õnnetus Dallase lennundusnäituse ajal.
Õnnetus Dallase lennundusnäituse ajal. Foto: Nathaniel Ross/AP/Scanpix

Ühendriikides põrkasid eile lennundusnäitusel kokku kaks Teise maailmasõja aegset lennukit, surma sai kuus inimest, kinnitasid Ühendriikide lennundusametnikud.

«Meie Dallase maakonna koroneri teatel on eilses Wings Over Dallase lennusõu õnnetuses ühtekokku kuus hukkunut,» ütles täna Dallase maakonna kohtunik Clay Jenkins.

Sotsiaalmeediasse postitatud videote põhjal näivad lennukid olevat kokkupõrkes tükkideks murdunud ja pärast maapinnale kukkumist põlema süttinud.

Juhtunut uurivad lennundus- ja liiklusohutusametid.

Tegemist oli lennukitega Boeing B-17 Flying Fortress ja Bell P-63 Kingcobra. Neljamootoriline B-17 mängis Teise maailmasõja ajal õhulahingutes olulist rolli ja on üks enim toodetud pommitajaid ajaloos. P-63 kasutasid lahingutegevuses ainult Nõukogude väed.

Meedia teatel kuulusid lennukid organisatsioonile Commemorative Air Force. CNNi andmeil ütles organisatsiooni juht Hank Coates ütles ajakirjanikele, et ei saa avaldada pardalolijate arvu ega nimesid enne, kui USA riiklik transpordiohutusamet (NTBS) annab selleks loa.

B-17 meeskonnas on tavaliselt neli või viis liiget ja P-63 on ühe piloodiga hävitaja.

USA meedia teatel on kolm päeva kestnud Wings Over Dallas üritus peatatud ja ülejäänud esinemised tühistatud. Lisaks on mitu meediaväljaannet märkinud, et politsei sõnul on lennuala lähedal kiirtee suletud, sest osa lennukitükke lendas teele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles