Suri 18 aastat Pariisi lennujaamas elanud mees, kes oli filmi «Terminal» inspiratsiooniks (3)

Copy
Mehran Karimi Nasseri oma pingil postriga filmist «Terminal», mille inspiratsiooniks ta oli.
Mehran Karimi Nasseri oma pingil postriga filmist «Terminal», mille inspiratsiooniks ta oli. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

Filmi «Terminal» inspiratsiooniks olnud Iraani päritolu ​Mehran Karimi Nasseri, kes elas Pariisi Charles de Gaulle lennujaamas 18 aastat, suri eile lennujaama terminalis 2F loomulikel põhjustel. Mees, kes vahepeal elas Pariisis naasis paar nädalat tagasi lennujaama.

Nasseri sündis 1945. aastal Masjed Soleimanis Iraani Khuzestani provintsis ja ta lendas Euroopasse oma ema otsingutel. Tema teekond viis ta Iraanist Londonisse, Berliini ning Amsterdami, kuid teda ei lubatud ühtegi riiki, kuhu ta saabus, siseneda, sest ta ei suutnud esitada nõuetekohaseid reisidokumente. Viimaks jäi ta 1988. aastal lõksu Pariisi lennujaama, sest talle ei antud luba Prantsusmaale sisenemiseks.

Mees, kes nimetas end ise «Sir Alfrediks» lõi Pariisi lennujaama väiksesele osale plastikust pinkidele oma kodu. Tema ümber tekkis mitteametlik tugivõrgustik, kes varustasid meest raamatute, raadio, toidu ning meditsiinilise abiga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles