ÜK: üle La Manche'i on sel aastal saabunud rohkem kui 40 000 migranti

Copy
Prantsuse politsei patrullimas La Manche'i ääres takistamaks migrantide teekonda Suurbritanniasse. Foto on illustratiivne.
Prantsuse politsei patrullimas La Manche'i ääres takistamaks migrantide teekonda Suurbritanniasse. Foto on illustratiivne. Foto: Mohammed Badra / EPA / Scanpix

Üle La Manche'i väina on sel aastal Suurbritanniasse saabunud juba rohkem kui 40 000 migranti, mis on uus rekord, teatas täna Briti valitsus.

Kaitseministeeriumi andmetel on saabunuid 40 885, enamik neist albaanlased, iraanlased ja afgaanid. Mullu jõudis ÜKsse 28 561 migranti.

Eile tegi ohtliku rännaku 22 paadiga 972 inimest.

Migrantide arv on aastatega kiiresti kasvanud. Kui 2018. aastal tuvastati 299 inimese väinaületus, siis 2019. aastal oli neid 1843 ja 2020. aastal 8466.

Briti peaminisetr Rishi Sunak teatas sel nädalal pärast esimest silmast-silma kohtumist Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga, et koostamisel on uus tegevusplaan.

Migratsiooniminister Robert Jenrick ütles pühapäeval ajalehes Sunday Telegraph, et «majandusmigrandid väärkasutavad Suurbritannia heldust».

«Hotell Suurbritannia peab lõppema ja asenduma lihtsa, funktsionaalse eluasemega, mis ei tekita täiendavat tõmbefaktorit,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles