Türgi meediaseadus tabab bumerangina väärinfot levitavaid poliitikuid

Copy
Türgi opositsiooniline Vabariiklik Rahvapartei (CHP) siltidega parlamendis näitamaks oma vastuseisu valitsuse esitatud väärinfot käsitlevale meediaseadusele, 4. oktoobril 2022. a.
Türgi opositsiooniline Vabariiklik Rahvapartei (CHP) siltidega parlamendis näitamaks oma vastuseisu valitsuse esitatud väärinfot käsitlevale meediaseadusele, 4. oktoobril 2022. a. Foto: ADEM ALTAN/AFP/Scanpix

Türgis võeti eelmisel kuul vastu uus meediaseadus, mis kriminaliseerib väärinformatsiooni levitamise. Sellise teo eest ootab Türgis kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus. Kui väärinformatsiooni põhjal koostatud uudist levitatakse anonüümselt, siis lisanduvad karistusele veel täiendavad 18 kuud.

«Valitsus nimetab seda väärinformatsiooni levikut takistavaks seaduseks, kuid meie nimetame seda tsensuuri seaduseks,» vahendas Economist Türgi ajakirjanike liidu presidendi Gokhan Durmusi seisukohta.

Türgi ajakirjanikud osundavad oma esindusorganisatsiooni juhi kaudu sellele, et valitsusmeelsed väljaanded levitavad palju väärinfot, ja tõstatavad küsimuse, miks uus meediaseadus kõigi oma sanktsioonidega ei laiene ka poliitikutele endile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles