Lätis käivitati liiklusohutuskampaania purjus juhtide ohjeldamiseks

Postimees
Copy
COVID-19 levikuks võetud piirangutega seotud protestiaktsioon Riias, kus meeleavaldajad istuvad autos, 12. detsembril 2020. a. Pilt on illustratiivne.
COVID-19 levikuks võetud piirangutega seotud protestiaktsioon Riias, kus meeleavaldajad istuvad autos, 12. detsembril 2020. a. Pilt on illustratiivne. Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

Täna alustas Läti riiklik politseiamet viis nädalat kestvat üleriigilist liiklusohutuskampaaniat «Ära sõida nagu kretiin! Su reaktsioon jääb uimaseks, kui oled vintis», mille eesmärgiks on takistada joobes juhtidel autorooli istumist.

Lätis on probleem, sest joobeseisundis autoroolis toimepandud õnnetuste arv ei vähene, vaid suureneb, vahendas Läti rahvusringhääling (LSM). Üle 1,5-promillises joobes tehtud rikkumiste arv Lätis kasvab samuti.  

«Politseiameti liiklusohutuskampaania idee on selles, et ükskõik kui osavad me oleme, siis joovastavad ained muudavad meid kretiiniks. Peamised riskid auto juhtimisel tekivad juhi reaktsioonide aeglustumisest. Niipea, kui reageerimiskiirus alaneb, muutub ka kõige osavam juht ebakompetentseks ja tema oskused ei ole enam veenvad,» ütles Läti politseiameti esindaja Juris Jančevskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles