Leedu peaminister loodab töiste suhete säilimist presidendiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu valitsusjuht Andrius Kubilius
Leedu valitsusjuht Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Andrius Kubilius avaldas lootust, et tema suhted president Dalia Grybauskaitėga püsivad konstruktiivsena vaatamata eriarvamustele mõningates küsimustes.

Nii vastas Kubilius küsimusele, kuidas mõjutab tema suhteid presidendiga finantskuritegude uurimise teenistuse juhtide vallandamisega seotud skandaal, mille tulemusena võib oma ameti kaotada siseminister Raimundas Palaitis.

«Esiteks – suhted olid ja jäävad konstruktiivseks, ning tegemist ei ole esimese korraga, kus meil on mõnevõrra erinevad vaatenurgad mingile probleemile. Ent nagu näitab meie kolmeaastane kogemus, me leiame konstruktiivseid lahendusi, säilitades seejuures oma iseseisvad seisukohad,» ütles peaminister täna Leedu Raadiole.

Ta keeldus vastamast küsimusele, kas ta esitab presidendile esildise Palatise tagandamisest.
«Ma langetan otsuse ministri osas täie vastutustundega. Kui ma olen otsuse langetaud, saan kommenteerida ka teisi sellega seotud küsimusi,» sõnas Kubilius.

Ta viitas, et vaatamata koalitsioonipartnerite arvamuste lahknemistele on viimastel aastatel õnnestunud leida konstruktiivseid lahendusi, mis on võimaldanud tööd jätkata.

«Ma arvan, et koalitsioon on tõestanud, et suudab lahendada kõige keerulisemaid ning ka oma siseprobleeme, seetõttu pole kuigi tark midagi prognoosida. Peamine on see, et suudame järjekindlalt ellu viia asju, mida me peame väga tähtsateks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles