Augusti lõpus tagusid kolm automaatrelvaga Vene sõdurit toona veel okupeeritud Hersoni linnas lasteaiakasvataja Olena Naumova uksele ja nõudsid, et ta annaks üle oma püssi. Kuigi naisel polnud mingit püssi, järgnes absurdsele süüdistusele kaks nädalat piinamist. Sarnaseid lugusid on rääkida üha rohkematel läinud nädalal vabastatud linna elanikel.

The New York Timesiga nüüd vesteldes meenutas Naumova, kuidas koduuksele tulnud sõdurid süüdistasid teda valetamises. «Me anname sulle elektrišokke. Me murrame su kondid. Me topime ehitusvahtu su kehasse,» ähvardasid okupatsioonijõud naist, kes oli internetti postitanud mõne Ukrainat toetava video.

Sõdurid panid Naumovale pähe kilekoti ja lohistasid ta autosse. Ta viidi maa-alusesse vangikongi, kus teda kuulati üle, peksti ja sunniti taluma teistest ruumidest kostvaid karjeid.

Õuduste keskmeks sai Hersonis sünge betoonhoone, mida varem oli vaevu märgatud. Tegu on endise noortevanglaga, mis asub vaiksel kõrvaltänaval.

Märtsi algusest saadik voorisid sinna tumendatud klaasidega mustad autod, millel polnud numbrimärke, paisates välja ukrainlastest kinnipeetuid, kellele oli kott pähe tõmmatud. Kohalike elanike sõnul hakkasid muidu rahulikku piirkonda läbistama hoonest kostvad võikad karjatused, kirjeldas The Washington Post.

Kommentaarid (6)
Copy