Leedu peaminister otsustas siseministri tagandada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius (vasakul) ja Raimundas Palaitis, kelle Kubilius otsustas siseministri ametist tagandada.
Leedu peaminister Andrius Kubilius (vasakul) ja Raimundas Palaitis, kelle Kubilius otsustas siseministri ametist tagandada. Foto: 15min.lt

Leedu peaminister Andrius Kubilius esitas täna president Dalia Grybauskaitėle esildise tagandada ametist siseminister Raimundas Palaitis, keda kritiseeritakse finantskuritegude uurimise teenistuse juhtide vallandamise pärast.

«Jah, võin kinnitada, et peaministri esildis siseministri vallandamise kohta on kätte saadud,» ütles BNSile täna valitsusjuhi pressiesindaja Daiva Ulbinaitė.

President lubas otsuse langetada tuleval nädalal, pärast kohtumist ministri ning teda ametisse delegeerinud Liberaaltsentristliku Liidu esimehe Algis Čaplikasega.

«President hindab kõiki asjaolusid, samuti peaministri ettepanekut. Lõpliku otsuse langetab riigipea pärast kohtumist ministri ja teda delegeerinud partei esimehega, mis leiab aset tuleva nädala algul,» selgitas pressiesindaja.

Palaitis lasi veebruari keskel lahti uurimisteenistuse direktori Vitalijus Gailiuse ja tema asetäitja Vytautas Giržadase. BNSi andmetel kaotasid finantskuritegude uurijad siseministri usalduse seoses pankrotistunud Snorase panka puudutanud infolekkega.

Konservatiivide liidrid – peaminister Andrius Kubilius ja spiiker Irena Degutienė väljendasid varem kahtlusi finantskuritegude uurimiskeskuse juhtide vallandamise õigustatuses, president Dalia Grybauskaitė on aga Palaitise otsust kaitsnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles