Arestovõtš: kõik sõltub sellest, kas NATO arvates olid raketilöögid tahtlikud (1)

Postimees
Copy
Ukraina presidendi nõunik Oleksi Arestovitš Tšernihivis 6. aprillil 2022.
Ukraina presidendi nõunik Oleksi Arestovitš Tšernihivis 6. aprillil 2022. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja

Ukraina presidendi nõunik Oleksi Arestovõtš nentis ühismeedias sõna võttes, et edasised sündmused sõltuvad sellest, kuidas NATO vastab küsimusele: kas raketilöögid olid tahtlikud või mitte?

«Ärge oodake NATO ägedat sõjalist vastust Venemaa sihtmärkidele,» tõdes Arestovõtš. «Muidugi, kui see oli tahtlik, siis on see põhjus konsultatsioonideks viienda artikli, kollektiivkaitse teemal. Märkusena – mitte sõjaks, aga konsultatsioonideks.»

Arestovõtši arvates on aga kõige tõenäolisem, et kui otsustatakse, et tegu oli «tahtmatu löögiga», siis järgnevad kompensatsioonid.

«Pikaajalisemad tagajärjed karmistatud sanktsioonide ja suuremate relvatarnetena on kõige tõenäolisemad. Igal juhul on see intsident uus tugev argument nende kasuks,» märkis nõunik.

«Ainus viis, kuidas sõda vaos hoida ja selle levikut takistada, on jõud. Meil on see jõud. Andke meile nüüd piisavalt rahalisi vahendeid,» lisas ta.

Samuti märkis ta, et nagu oodata oli, on Venemaa läinud traditsioonilist rada, eitades ja lükates süüd Ukrainale, öeldes, et need olid Ukraina õhuväe raketid, mis langesid Poola territooriumile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles