Indoneesias võidakse naispoliitikutel keelata miniseelikute kandmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende mullu septembris Indoneesia pealinnas Jakartas meelt avaldanud miniseelikutes indoneeslannade hinnangul ei tohiks võimud neile teha ettekirjutusi, kuidas nad peaksid riietuma.
Nende mullu septembris Indoneesia pealinnas Jakartas meelt avaldanud miniseelikutes indoneeslannade hinnangul ei tohiks võimud neile teha ettekirjutusi, kuidas nad peaksid riietuma. Foto: SCANPIX

Rühm maailma rahvarohkeima islamiriigi Indoneesia parlamendisaadikuid soovib keelustada naispolitiikutel tööajal miniseelikute kandmise.

Idee algatajate sõnul on miniseelik provokatiivne riietusese, mis võib suurendada vägistamisjuhtumeid, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Me teame, et viimasel ajal on toime pandud palju vägistamisjuhtumeid ja teisi ebamoraalseid tegusid ning selle põhjuseks on see, et naised ei kanna sobivaid riideid,» leidis parlamendi esindajatekoja spiiker Marzuki Alie.

«Sobimatuid riideid kandvad naised erutavad mehi, mistõttu tuleb see lõpetada. Te teate, millised mehed on – provokatiivsed riided sunnivad neid tegudele,» lisas Alie.

Parlamendisaadikute kava on põhjustanud aga pahameelt naisõiguslaste seas, kes on ideed nimetanud naeruväärseks ja kelle sõnul tuleks vägistamisohvrite demoniseerimine kohe lõpetada.

«Me ootame neilt seadusi naiste kaitsmiseks vägivalla eest, mitte hukkamõistu selle pärast, kuidas nad riietuvad,» märkis vägistatud naiste õiguste eest seisva organisatsiooni asutaja Chika Noya.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles