VIDEO ⟩ Hanno Pevkur: õhutõrje on üks akuutsemaid vahendeid, mida Ukraina vajab (6)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy

Kaitseminiser Hanno Pevkur (RE) rõhutas ajakirjanikele täna, et olukorda Ukrainas ja Poolas jälgitakse tähelepanelikult. Ta oli öösel ühenduses nii Ukraina kui ka Poola kaitseministriga. «Meie teenistused vahetavad infot väga tihedalt,» lisas Pevkur. 

«Korjame maksimaalse info kokku. Kaitseväe juhataja andis kell 8 hommikul omapoolse ülevaate. Me oleme valmis järgmisteks sammudeks, kui seda on vaja,» lausus Pevkur ja lisas, et praegu kogutakse toimunu kohta lisainfot.

Tema sõnul on Poola kaitsevägi tõstnud oma valmidust ja vaadanud üle teatud üksused. «Põhifookus läheb sellele, et teada saada, mis juhtus. Sündmuste käiku on võimalik taastada päris hästi,» rääkis Pevkur.

Lähitundidel annab ülevaate ka Põhja-Atlandi Nõukogu. «Pärast seda me saame ka ülevaate valitsuselt,» lisas ta.

Pevkur rõhutas, et NATO on valmis erinevateks stsenaariumideks. «NATO on tugev ja ühtne ning kõik sammud tehakse üheskoos. See on üks põhjus, miks Poola kaalus artikkel 4 käivitamist,» selgitas Pevkur.

«Loomulikult on õhutõrje üks akuutsemaid vahendeid, mida Ukraina vajab,» ütles Pevkur ja lisas, et paraku, kui see rünnak on nii massiivne, siis on selge, et mõned raketid tulevad läbi.

«Olukord on pinev. Arutatakse, kuidas anda täiendavat abi Ukrainale. Poolal on väga head eksperdid, nende kaitseväe võimekus on väga tugev,» toonitas Pevkur. «Kui neil on abi vaja, siis me saame neile seda anda. Vajalikud järeldused saavad nad ise teha.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles